FRIES EN PERZISCH, KAN DAT SAMEN? JAZEKER!
WIJ KOMEN ALLEBEI UIT FRIESLAND EN HEBBEN EEN PASSIE VOOR PERZISCH DESIGN.


Perzisch tapijt SusaStyle

Lonneke 

Ik weet nog goed het moment dat mijn tapijt bij ons thuis aankwam. Alida en haar man tilden het dikke opgevouwen pakket met mijn tapijt naar binnen. Het was een spannend moment; had ik het juiste tapijt uitgekozen? Waren de kleuren zoals ik ze me had voorgesteld?

Ik had aan Alida gevraagd of ze voor mij een tapijt wilde mee terugnemen van een reis naar hun familie. Ik vond hun tapijt namelijk zo geweldig mooi. Het was een beetje een risico, want ja, ik kon het tapijt niet zelf zien en voelen. Alida moest een selectie voor mij maken van waaruit ik ging kiezen aan de hand van foto's op de telefoon. In het ergste geval leg ik het tapijt op zolder dacht ik, dan maak ik daar wel een gezellig plekje. 

Toen ik het dikke opgevouwen pakket openmaakte zag ik een werkelijk prachtig vloerkleed met vele diepe kleuren en haarscherpe lijnen. En het voelde zacht! Ik had de juiste uitgekozen! Deze kwam zeker niet op zolder, maar juist op een centrale plek in de woonkamer!

Hoewel het vloerkleed een drukke print had werd het toch het rustpunt van ons huis. Het verbond alle kleuren met elkaar tot een geheel. Onze kinderen nestelden zich met spelletjes op de grond en wanneer een bakje chips of beker drinken omviel, was het kleed in een mum van tijd schoon en droog. Zo’n vloerkleed gun ik iedereen dacht ik. En zo was het eerste zaadje geplant voor mijn droom…..

Alida

Het is alweer heel wat jaren geleden dat ik voor de eerste keer in Iran, in het huis van mijn schoonouders, mijn voeten zette op een heerlijk zacht, machinaal geknoopt Perzisch tapijt. Wat waren deze tapijten groot! Van muur tot muur! De patronen en kleuren vond ik heel bijzonder. Ik kende natuurlijk de handgeknoopte Perzische tapijten al wel, maar dit was mijn eerste kennismaking met de machinaal geknoopte variant.

Het leek mij heel erg mooi om een echt Perzisch tapijt in onze eigen woonkamer te hebben. Maar er was ook twijfel. Zou zo’n druk tapijt niet “te veel” zijn? Tijdens mijn tweede bezoek aan mijn schoonfamilie, mocht ik van mijn schoonmoeder zelf een tapijt uitkiezen voor onze eigen woonkamer. Wat een geweldig cadeau! En nu, na vele jaren, ligt het tapijt er nog steeds. We liggen en zitten er veel op. Het verveelt geen enkel moment. Het “drukke” tapijt geeft rust en éénheid in onze woonkamer. Het verbindt de kleuren uit ons interieur. We worden er nog steeds ontzettend blij van.


Hoe het verder ging

Het clichéverhaal geldt ook voor ons.

We begonnen hobbymatig vanuit de garage met deze prachtige machinale Perzische tapijten. We werden er allebei elke keer zo blij van dat we begonnen te dromen over een volgende stap. En nu, vele stappen verder hebben we ons eigen label en hebben we niet alleen Perzische tapijten in ons aanbod maar ook een prachtige collectie kussens en wandkleden met ons eigen label “Authentic Persian”. En nog veel meer prachtige woondeco. En dat te koop in onze eigen webshop op een eigen locatie. Onze droom komt uit!

We hopen dat we je kunnen inspireren met de prachtige woonitems in onze collectie "Authentic Persian" en dat je er iets moois tussen kunt vinden voor je interieur. Jarenlang plezier gegarandeerd!
En oh ja, mocht je niets aankopen, we hopen dat je alleen al blij wordt van het kijken ernaar.




Contact   

                   


 

 

 

© 2020 - 2023 SusaStyle | sitemap | rss