Veel gestelde vragen aan SusaStyle


Algemeen


Kan ik een product komen bekijken om deze in het echt te zien en te voelen?
Dat kan zeker. U bent van harte welkom op onze locatie te Drachten. Neem hiervoor contact met ons op om een afspraak te maken om langs te komen. Wij adviseren om thuis al goed te kijken welk(e) product je zou willen komen bekijken.
Wij hebben (nog) geen showroom maar wij kunnen op onze locatie te Drachten wel het gevraagde product laten zien of het gewenste tapijt uitrollen zodat u een goed beeld kunt krijgen van het product, de kleuren, het patroon en/of de zachtheid. 

Kan ik een product op locatie betalen?
Ja, dat kan. Via onze kassa-app kan je offline de gewenste artikelen afrekenen. Wel zo handig, want dat bespaart je de verzendkosten.

Wat is de levertijd van mijn tapijt of decoratie?
Onze tapijten hebben wij op voorraad op onze locatie te Drachten. Wij versturen uw order binnen twee tot vier werkdagen.

Krijg ik mijn geld terug als ik het tapijt of een ander gekocht item retour stuur?  Wanneer het product in nieuwstaat terugkeert zonder beschadigingen o.i.d. en met de hangtags er aan krijgt u binnen 2-4 werkdagen uw geld retour op uw rekening.

Wie betaalt de retourkosten van mijn retour?
U bent zelf degene die de kosten voor het retour zenden betaalt. Wij kiezen bewust voor deze manier zodat mensen een bewuste keuze maken voor ons product en niet een product laten komen om het bijvoorbeeld even te bekijken. Door het goed nadenken vooraf en bewust kiezen hopen wij het milieu zo min mogelijk te belasten i.v.m. een beperkt transportgebruik. Heeft u hulp nodig om een keuze te maken of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag.

Waar komen de authentieke producten vandaan?
Onze authentieke producten komen uit voormalig Perzië, het huidige Iran.

Wie heeft de authentieke producten gemaakt?
De mensen die werken aan onze tapijten en overige authentieke producten zijn allemaal oorspronkelijke Perzen en houden door hun werk de authentieke Perzische patronen in stand.

Hoe zit het met de arbeidsomstandigheden van de Perzische medewerkers?
Wij kiezen er bewust voor om met leveranciers te werken die het welzijn van haar medewerkers hoog in het vaandel heeft. De bedrijven waar wij mee werken hebben decennia lange ervaring en voldoen aan de ISO-normen.Tapijten


Van welk materiaal is een tapijt gemaakt?
acryl en polyester

Hoe zijn de tapijten geknoopt?
Onze tapijten worden machinaal geknoopt. Hierdoor is de knoopdichtheid vele malen hoger dan wanneer dit met de hand zou zijn gebeurd. Door de hoge knoopdichtheid krijg je haarscherpe patronen en zijdezachte comfort.

Kan ik mijn tapijt reinigen met de stoomreiniger?
Wij raden af om met grote regelmaat hete vloeistoffen te gebruiken voor het reinigen. Echter, de ervaring leert ons dat een tapijt gerust een keer gereinigd kan worden met de stoomreiniger. Doe dit niet elk seizoen maar bijvoorbeeld 1 x per 2 jaar. Echter voor vlekken raden wij u aan om de plek plaatselijk te behandelen met bijvoorbeeld natuurazijn. Raadpleeg voor verdere informatie de mee geleverde stappenplan voor vlekverwijdering.  Het gebruik van chemische reiningsmiddelen raden wij af.

Kan mijn tapijt voor de kachel op de grond liggen?
Net als alle andere stoffen is het niet handig om een tapijt vlakbij een hittebron neer te leggen. Dit i.v.m. brandgevaar. Houdt zelf in de gaten hoe heet het tapijt wordt wanneer het dicht bij de kachel ligt. Plaats het tapijt indien nodig wat verder van de kachel af om brandschade te voorkomen.

Kan ik het tapijt op vloervrewarming gebruiken? 
Het tapijt zal geen problemen geven bij vloerverwarming.  Dat heeft te maken met dat de achterkant van het tapijt niet afgesloten is met een afwerklaag, waardoor het tapijt genoeg ruimte heeft om warmte door te laten. Het warmteverlies zal daarom nihil zijn.

Heb ik een ondertapijt nodig?
Een ondertapijt is niet nodig voor een tapijt van SusaStyle. Dit omdat onze tapijten zeer dicht geknoopt, en daardoor zwaar in gewicht zijn. Merkt u toch dat het tapijt over de vloer glijdt dan raden wij aan om een ondertapijt aan te schaffen om ongelukken te voorkomen.

Hoe komt het dat de prijs van deze machinale tapijten hoger zijn dan andere machinale tapijten in de grote woonketens?
De Perzische tapijten staan bekend als de beste tapijten ter wereld. De jarenlange geschiedenis in het vervaardigen van tapijten is de basis voor het hoogwaardige productieproces van deze tijd. Daarnaast is de vezel acryl/polyester van veel hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld polypropyleen of katoen. Het prijsverschil zit ‘m dus in de grondstoffen die gebruikt worden voor het tapijt. Acryl/polyester isoleert de warmte namelijk goed, zelfs beter dan wol. Daarnaast is acryl/polyester een enorm sterke vezel die zeer langzaam slijt. De vezel is kleurvast en goed bestand tegen licht. De kleuren van je tapijt blijven dus mooi en helder. Kortom, de hoge kwaliteit en het land van oorsprong maken dat de tapijten duurder zijn dan de machinale tapijten in de grote woonketens.

Kan ik mijn tapijt ook gebruiken voor een verbetering van de akoestiek?
Onze tapijten zijn zeer geschikt voor geluiddemping. Dit komt door de extreem hoge knoopdichtheid en zware kwaliteit. Zowel liggend op de vloer als hangend aan de wand verbeteren ze de akoestiek.

Is mijn tapijt ook geschikt voor in een bedrijf/kantoor?
Ja zeker, de tapijten zijn makkelijk te reinigen en fleuren een ruimte in een handomdraai op. Los vuil zoals stof, zand of kruimels blijven op het tapijtoppervlakte liggen en trekken in het tapijt, waardoor het erg makkelijk is te reiningen en zeer practisch is voor het gebruik in bedrijf- en kantoorruimten.

Wordt de inrichting niet veel te druk met een Perzisch tapijt?
De ervaring leert dat een ruimte, mits de kleuren matchen met de rest van het interieur, juist rustiger wordt. Alle kleuren trekken namelijk naar het tapijt toe. Er komt juist rust en eenheid in het interieur.

Hoe komt het dat de patronen zo haarscherp zijn?
Een tapijt van SusaStyle dankt haar haarscherpe patronen aan de extreem hoge knoopdichtheid per vierkante meter. Van 500.000 tot 1,5 miljoen knopen per m2. Bij de goedkopere tapijten die bij de grote woonketens te koop zijn ligt de knoopdichtheid vaak rond de 250.000 of minder. Een groot verschil dus.

Hoe komt het dat de tapijten zo zacht zijn?
Onze tapijten voelen zijdezacht aan omdat onze tapijten machinaal geknoopt worden en niet met de hand. Een machine kan simpelweg dichter knopen dan mensenhanden. Onze tapijten bevatten per vierkante meter tussen de 500.000 en 1,5 miljoen knopen. Daarnaast gebruikt onze leverancier garen van acryl of polyester. Dit is een zeer zachte en comfortabele vezel. Door de extreem hoge knoopdichtheid en het gebruik van acryl/polyester heb je als resultaat een zijdezacht tapijt.

Hoe lang blijven de kleuren van mijn tapijt zo helder?
Onze ervaring is dat de tapijten decennialang mooi van kleur blijven. Acryl en polyester hebben de eigenschap om de kleuren goed vast te houden. Zelfs wanneer een tapijt veel in het daglicht ligt.

Ik heb een vlek op mijn tapijt. Hoe reinig ik mijn tapijt?
Wanneer het vlekken zijn zoals los vuil van bijvoorbeeld schoenen of van huisdieren, volstaat stofzuigen. Wanneer het een vloeibare vlek is dan werkt een vochtige doek met lauwwarm water en eventueel natuurazijn of een tapijtshampoo. Bij de bestelling van een tapijt wordt een stappenplan mee gestuurd met hierop een vlekkenwijzer. Het gebruik van chemische reiningsmiddelen raden wij af.

Welk tapijtshampoo moet ik gebruiken?
Wij raden aan om een milde tapijtshampoo te gebruiken van bijvoorbeeld van James of HG. Minakari


Kan mijn MinaKari in de vaatwasmachine?
Wij raden aan om de Minakari schalen en borden met de hand af te wassen. Het gebruik van water en een beetje afwasmiddel is hiervoor voldoende.

Hoe hang ik mijn Minakari aan de wand?
Aan de achterkant bevindt zich de mogelijkheid om een ijzerdraad of een ander sterk draad te rijgen door de openingen. Sla een spijker in de wand, of boor een schroefgat en het bord kan opgehangen worden.

Wat betekent Minakari?
Mina is de vrouwelijke vorm van Minoo in het Farsi (de Perzische taal). Minoo betekent hemel. Mina verwijst naar de hemelblauwe kleur.
 


Handgeslagen schalen


Van welk materiaal is mijn schaal gemaakt?
Het materiaal waar de schalen van gemaakt zijn is koper met een metaalcoating.

Kan mijn schaal in de afwasmachine?
Wij raden aan om de schalen met de hand af te wassen en hierbij warm water met wat afwasmiddel te gebruiken. Goed afdrogen is hierbij erg belangrijk.

Is elke schaal met de hand gemaakt?
Jazeker. Elke schaal is een echt ambachtelijk product en met de hand geslagen. Met veel trots en passie werken de medewerkers aan het voortzetten van de Perzische ambachten en tradities.Kussens en wandkleden


Van welk materiaal is mijn kussen/wandkleed gemaakt?
10% Zijde
15% Katoen
75% Polyester

Kan mijn kussenhoes/wandkleed in de wasmachine?
Wij raden aan om de kussenhoes/het wandkleed te wassen als handwas en hierbij koud tot lauwwarm water te gebruiken met een fijn wasmiddel. Je kunt de hoes/wandkleed ook chemisch laten reinigen/stomen. Als je het wilt strijken, dan adviseren we om er het niet te heet te strijken en met een beschermlaag, bijvoorbeeld een (vochtige) theedoek, er tussen om beschadigingen te voorkomen.

Hoe lang blijft mijn kussen/wandkleed mooi?
Door de hoge kwaliteit blijft de stof jarenlang mooi. Uiteraard hangt het ook van het gebruik af.

Wat betekenen de patronen?
De patronen verwijzen stuk voor stuk naar de aloude patronen van duizenden jaren terug.


 

© 2020 - 2024 SusaStyle | sitemap | rss